Kvinde åbner bildør

Kaskoforsikring

Ved du hvad kasko betyder? Og hvad er kasko til bilforsikring egentlig for en størrelse? Læs mere herunder og find ud af om den er relevant for dig.

Hvad er en kaskoforsikring?

En af de mest almindelige forsikringer du hører om. Her finder du betydningen af kasko og generel information om kaskoforsikring.

De fleste tænker på kaskoforsikring når de hører bilforsikring, men du kan faktisk sagtens få en kasko til dine andre køretøjer.

En kaskoforsikring kan dække skader på din bil, motorcykel, knallert eller campingvogn/trailer alt efter hvad du vælger.

Du kan tilvælge vores kaskoforsikringer til motorkøretøjsforsikringer ud over den lovpligtige ansvarsforsikring.

Hvorfor skal du tilvælge en kasko til din MC- eller bilforsikring?

De fleste vælger en kaskoforsikring hvis de har en nyere bil eller motorcykel, da forsikringen dækker skader (f.eks. buler eller ridser, hærværk), brand, tyveri med mere.

Hos os er du dækket ind, hvis uheldet er ude – også hvis du står i udlandet og har brug for vejhjælp.

De fleste banker eller finansieringsselskaber stiller ligeledes ofte et krav om en kaskoforsikring til det køretøj de finansierer og giver lån ud til.

Du kan se hvad vores forsikringer dækker, og læse mere om de enkelte forsikringers kaskodækning og tilvalg ved at trykke dig videre ind på de enkelte sider nedenfor.

Hvad betyder kasko?

Ordet kasko kommer fra det spanske ’casco’, som betyder skibsskrog.

Det er først senere at kasko er blevet sat i forbindelse med forsikringer, hvor ordet har fået en udvidet betydning til også at dække andre fartøjer, såsom biler, motorcykler og lignende.

Billige bilforsikringer til unge

Hvad dækker vores kaskoforsikringer?

Herunder kan du se hvad de enkelte kaskoer dækker, og om der er mulighed for ekstra dækning gennem tilvalg, alt efter hvilket køretøj du har forsikret.

Vores kaskoforsikringer dækker alle skader i henhold til betingelserne. Du finder forsikringsbetingelser på den enkelte forsikringsside under punktet Fakta og betingelser.

Bil

 

Kasko til bil

Vores kaskoforsikring på bil dækker når uheldet er ude. Du har ligeledes mulighed for at tilvælge ekstra dækning. Herunder kan du se, hvad kaskoen dækker ved en bilforsikring hos os:

 • Udefrakommende skader på det forsikrede køretøj (f.eks. buler og ridser)
 • Brand, lynnedslag og eksplosion
 • Tyveri af motorkøretøjet og dets dele
 • Vejhjælp i Europa
 • Lånebil hvis du vælger Fordelsværksted

Desuden dækker vi påmonteret trækkrog til én pris. Med en kasko til bil er skader på trailer dækket ved kørselsuheld op til 6.000 kr.

Du kan læse mere om hvad forsikringen dækker og gældende betingelser i nedenstående link.

Du finder vores bilforsikring og hvilke tilvalg der er tilgængelige her:

Motorcykel

 

Kasko til motorcykel

Kaskoforsikringen på motorcykel er vigtig, hvis du ønsker at sikre dit køretøj. Så er du godt dækket ind ved skade eller tyveri. Vores kasko til motorcykel dækker følgende:

 • Skade på motorcyklen
 • Brand
 • Tyveri
 • Vejhjælp i udlandet

Kaskoforsikringen dækker også, hvis uheldet er ude i udlandet. Den omfatter redning, der dækker kørsel i udlandet, samt retshjælpsforsikring ved sagsomkostninger på eventuelle retssager i henhold til betingelser.

Dette og de mulige tilvalg til motorcykelforsikringen kan du læse mere om her:

Scooter og knallert

 

Kasko til scooter eller knallert

Med vores kaskoforsikring til knallert eller scooter er du godt dækket ind. Her dækker vi skade på din knallert bland andet som følge af brand eller færdselsuheld. Din knallert er dermed sikret ved uheld, eller hvis den bliver stjålet. Kaskoen til scooter- og knallertforsikringen dækker:

 • Skader på knallerten
 • Brand
 • Tyveri
 • Vejhjælp
 • Retshjælp

Hvis du bliver part i en sag som ejer af knallerten eller scooteren yder vi retshjælp i henhold til betingelserne, som du finder i nedenstående link.

Du skal være opmærksom på at for at tegne en kaskoforsikring til din knallert hos os, skal husstanden være helkunde. Du kan kontakte os for at høre mere.

Du kan finde mere om betingelserne og yderligere information om scooter- og knallertforsikringen her:

Campingvogn og trailer

 

Kasko til Campingvogn eller trailer

Vi har en kaskoforsikring til dig med campingvogn eller trailer. Med en campingvogn- og trailerforsikring er du sikret når du tager din campingvogn med på ferie. Forsikringen på campingvogn dækker herunder:

 • Skader på selve campingvognen/trailer
 • Brand
 • Kortslutning
 • Tyveri
 • Indbo campingvogn

Du kan finde fakta og betingelser, samt yderligere information om vores campingvogn- og trailerforsikring her:

Førepladsdækning

En kaskoforsikring dækker skader på køretøj, men ikke personskader.

Det kan derfor også være en god ide at få en ulykkesforsikring som dækker personskader, samt en førepladsdækning som tilvalg til din bilforsikring som dækker dig ind ved solouheld.

Bil med katastrofeblink holder i vejkanten

Hvornår skal du have en kaskoforsikring?

Her kan du læse lidt nærmere om, hvornår og ikke mindst hvorfor det er en god idé at have en kasko på dit køretøj.

Kaskoforsikringen er en af de mest almindelige og almen kendte tillægsforsikringer. De fleste vælger at forsikre deres bil med en kasko, hvis der er tale om en dyrere model, eller hvis bilen er ny.

Det samme gælder for motorcykel, knallert eller campingvogn.

Det er ikke et krav, at du har en kasko på dit køretøj, hvilket er modsat den lovpligtige ansvarsforsikring. Vi mener dog, at kaskoforsikringen alligevel kan siges at være essentiel, da den hjælper dig, hvis køretøjet bliver skadet eller stjålet.

Med en kaskoforsikring er du dækket ind når uheldet sker.

Er en kaskoforsikring lovpligtig?

En kaskoforsikring er ikke lovpligtig, men hvis du for eksempel har lån i køretøjet, forlanger långiver ofte alligevel, at du har en kasko tilvalgt.

De fleste der har et nyere køretøj, vælger at have en kaskoforsikring for at være helt dækket ind.

Hvad koster en kaskoforsikring?

Prisen på den forsikring du vælger, er forskellig og ofte individuel. Dit tilbud afhænger af flere faktorer, samt eventuelle tilvalg.

Pris på kasko er forskellig fra kunde til kunde. Kaskoforsikringens pris afhænger af flere faktorer såsom:

 • Årligt kørselsforbrug
 • Alder og anciennitet som bilist
 • Bopæl
 • Køretøjet du ønsker forsikret (herunder mærke, årgang, motorstørrelse m.v.)
 • Din skadefri kørselserfaring

Din kaskoforsikring kan dermed blive billigere, hvis du ikke tidligere har haft skader eller kører mindre på årsbasis. Du kan læse mere om, hvordan vi udregner prisen på en bilforsikring her. 

Eller få et tilbud ved at indtaste dine oplysninger herunder:

Få et tilbud på en bilforsikring

Kundeservicemedarbejder
Kundeservice
Vi sidder klar til at hjælpe